Soomes uppus uisutaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bodomi järg 2014. aasta talvel.
Bodomi järg 2014. aasta talvel. Foto: Wikipedia.org

Eile Lõuna-Soomes Espoos Bodomi järvele uisutama läinud ja läbi järvejää kukkunud inimene uppus.

«Päästemeeskond püüdis ohvri asukohta selgeks teha, kuid ei suutnud seda. Sukelduja leidis lõpuks surnukeha, kuid selleks ajaks polnud enam midagi teha,» ütles päästeteenistuse esindaja Jaakko Niskala YLE-le.

Kõigest tund aega pärast eile pärastlõunal surmaga lõppenud intsidenti õnnestus päästjatel samasse järve tekkinud jääaugust välja aidata samuti uisutades järve kukkunud mees, kes viidi alajahtumisega haiglasse. Nii hukkunud kui ka päästetu läksid jääle üksi.

Päästeteenistus hoiatas uisutama minevaid inimesi, märkides, et jääle minek on veel ohtlik. «Jää võib välja näha hea ja tugev, aga see on kohati väga õhuke,» ütles Niskala.

Niskala lisas, et ohutu on järvejääle minna, kui see on viis sentimeetrit paks, kuid praegu on see näitaja kaks või kolm sentimeetrit.

«Me soovitame ja siiralt loodame, et inimesed hoiavad oma uisud lähipäevil nagis. See oleks parim variant kõigile,» märkis Niskala.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles