Niinistö tunnistas, et Soome abistamisvõimel on piirid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: Reuters/ScanPix

Soome president Sauli Niinistö ütles uusaastakõnes rändekriisist rääkides, et migratsioon ei tähenda inimõiguste kahtluse alla seadmist.

Soome peab säilitama oma jõuvarusid, et aidata suurimas hädas olevaid inimesi, sõnas president. Riigi võime saabuvaid põgenikke aidata on piiratud, tõdes ta, abi jätkub vaid neile, kes põgenevad vaenutegevuse eest.

Niinistö rõhutas, et süüterünnakud varjupaigataotlejate elukohtadele ning nende vastu viha ja vaenu õhutamine on rängad kuriteod.

Pagulaste motiivid - sõja eest põgenemine ja parema elu otsimine - on loomulikud ja inimlikud. Kõik ei tule paraku heade kavatsustega, migrantide hulgas leidub ka terrorismitaustaga inimesi.

Ametnikel tuleb rääkida avalikult ja selgelt tegudest ja nende tagajärgedest, olgu süüdlane siis põline soomlane või sisserändaja, rõhutas ta.

«Mõne üksiku taustad ja teod tekitavad põhjendamatut umbusku kõigi sisserändajate suhtes,» ütles Niinistö.

Ametnikel tuleb rääkida avalikult ja selgelt tegudest ja nende tagajärgedest, olgu süüdlane siis põline soomlane või sisserändaja, rõhutas ta. Riigis tuleb elada, nagu nõuavad selle maa tavad. «Migratsioon ei tähenda kunagi seda, et meie kesksed väärtused nagu demokraatia, võrdsus ja inimõigused seataks kahtluse alla,» lausus Soome president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles