Straujuma: lahkun tundega, et töö sai tehtud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma.
Laimdota Straujuma. Foto: AFP/SCANPIX

Ametist lahkuv Läti peaminister Laimdota Straujuma ütles uusaastakõnes, et lahkub tundega hästi tehtud tööst.

«Lahkun ametist tundega, et töö sai hästi tehtud,» ütles 7. detsembril tagasiastumisest teatanud valitsusjuht neljapäeval enne keskööd televisioonis edastatud pöördumises.

Straujuma pakkus mõned nõuanded järgmisele valitsusele, öeldes, et sise- ja kaitseministeeriumi asutused peavad tegema tihedat koostööd kasutamaks kasvanud eelarvet targalt välispiiri ja sisejulgeoleku tugevdamiseks.

Uuel valitsusel jääb teha viimane kodutöö Euroopa Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD) ühinemiseks, lisas lahkuv peaminister.

2015. aastal suudeti palju korda saata, sõnas Straujuma. «Ma võin täie veendumusega öelda: Läti on stabiilne riik, mille majandus on üks kiiremini kasvavaid Euroopas,» ütles ta.

«Meil on õnnestunud vähendada sotsiaalset ebavõrdsust. Oleme suurendanud toetust lastega peredele. Oleme eraldanud rohkem ressursse julgeolekule, haridusele ja heaolule. Teenused on muutunud kättesaadavamaks. Esimest korda on langenud elektri hind,» kiitis ta valitsuse eelmise aasta tööd.

Läti sai suurepäraselt hakkama esmakordse Euroopa Liidu eesistumisega, sõnas Straujuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles