Mošeed valvanud Prantsuse sõdurid haavasid neid rammida üritanud autojuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa kaguosas avasid reedel kohalikku mošeed valvanud sõdurid tule neid rammida üritanud autojuhi pihta; viga said sõidukijuht ja üks sõduritest, teatasid kohalikud võimud.

Politsei teatel kihutas autojuht Valence'i eeslinnas mošee parkimisplatsil sihilikult nelja sõduri suunas.

Autojuhi esimesele katsele neid rünnata reageerisid sõdurid hoiatushüüdega. Kui sõiduk alustas teist katset, avasid sõdurid tule, teatasid korrakaitsjad.

Üks sõdur sai sääre- ja põlvevigastusi, autojuht sai kuulitabamuse kätte ja jalga ning viidi haiglasse, ütles Drôme'i departemangu politsei.

Prantsuse kaitse- ja siseministeerium teatas avalduses, et autojuhi vigastused on tõsised, ent hetkel mitte eluohtlikud.

Korrakaitsjate sõnul on autojuhi motiiv ebaselge.

Prantsusmaal kehtib 2015. aasta 13. novembri Pariisi terrorirünnakute järel eriolukord. Valitsus saatis sõdurid ühiskondlikke objekte turvama mullu jaanuaris pärast 17 inimelu nõudnud rünnakut satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja juudi koššerpoele Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles