Islamistid panid Trumpi «laulu sisse»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Kui pilaportaal The Onion on naljatanud selle üle, et USA presidendikandidaat Donald Trump oma rassistlike ja naisi vihkavate sõnavõttudega on ISISe salarelv, siis nüüd pani Somaalia islamistlik rühmitus Al Shabaab ta päriselt oma propagandafilmi.

Twitteris levitatud videol kasutasid terroristid Trumpi möödunudkuist kõned, kus ta kutsus Ühendriike keelama moslemitel riiki sisenemist. Juba kohe pärast seda kõnet märkisid nii mõnedki Trumpi kolleegid, et islamistid võivad sellist etteastet oma propagandas ära kasutada.

Nüüd ilutsebki Trumpi sõnavõtt Al Shabaabi 51-minutilises filmis kui illustratioon 2011. aastal tapetud islamist Anwar al-Awlaki sõnavõtule.

Al Qaedaga seotud Al Shabaab peab islamistlikku võitlust peaasjalikult selle nimel, et kukutada Somaalia valitsus ja kehtestada riigis šariaat. Samas on see organisatsioon korraldanud mitmeid terrorirünnakuid ka naaberriikides Keenias ja Etioopias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles