Prantsuse sõdurite ründaja ihkas märtrisurma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakupaik.
Rünnakupaik. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Valence'is mošeed valvavate sõdurite otsa kihutanud 29-aastane mees tahtis enda sõnul saada märtriks.

Uurijad leidsid tema arvutist ka džihadistlikke propagandapilte ja rünnaku ajal hüüdis ta väidetavalt «Allah on suur», rääkis prokurör Alex Perrin. Ta täpsustas, et džihadistlikud pildid olid sedasorti, mis on kättesaadavad igale internetikasutajale.

Perrini sõnul pole märke sellest, et kahtlusalune kuulunuks mõnda terroriorganisatsiooni.

Reedel oma Peugeot’iga Valence’i äärelinnas asuva mošee parklas moslemite pühakoda valvavate sõdurite otsa kihutanud tuneesia päritolu ja Prantsuse kodakondsusega mehe põhielukoht on Lyonis. Valence’i oli ta saabunud paar päeva varem külastama oma äia-ämma.

Kahtlusalune pole varem võimudega pahuksisse sattunud, ta ei olnud terrorikahtlusega jälgitavate nimekirjas ega ole tal varem esinenud vaimuhaigusi.

Perrin rääkis ka seda, et kahtlusalune ei ole seadnud kahtluse alla väidet, et ta tahtis sõdureid auto alla ajada, ehk ka tappa. Sündmuspaigale saabunud päästetöötajatele teatas ründaja, et tahtis, saada sõdurite poolt tapetud ja tappa sõdureid, et see oleks tema viis näida märtrina.

Kahtlusalune pole varem võimudega pahuksisse sattunud, ta ei olnud terrorikahtlusega jälgitavate nimekirjas ega ole tal varem esinenud vaimuhaigusi.

Perrin kirjeldas meest kui praktiseerivat moslemit, aga mitte radikaali. Samas möönis prokurör, et «Allah on suur» rünnakul pruukimine seostub teatud sorti religioossusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles