Meedia: Kataloonia vasakpartei ei toeta Masi juhitavat valitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse pooldajad
Kataloonia iseseisvuse pooldajad Foto: SCANPIX

Kataloonia vasakradikaalne partei otsustas loobuda omavalitsuse presidendi Artur Masi juhitava valitsusega ühinemisest, samm toob ilmselt kaasa uued valimised, teatas Hispaania meedia pühapäeval.

Masi allianss «Koos Jah-i poolt» («Junts pel Si»), mis on juhtinud Kataloonia püüdlusi Hispaaniast lahku lüüa, võitis septembris peetud regionaalparlamendi valimistel 135-kohalises esinduskogus 62 kohta.

Koalitsioon vajas enne 9. jaanuari tähtaega valitsuse moodustamiseks vasakäärmusliku Rahva Ühtsuse partei (CUP) toetust. CUPil on regionaalparlamendis 10 kohta.

Hispaania autonoomse piirkonna parlamendi 72 iseseisvusmeelset saadikut hääletasid 9. novembril resolutsiooni poolt ühepoolse protsessi alustamisest, mis näeb ette regiooni eraldumist 2017. aastal.

NATO ja EL-i liikmesust vastustav CUP on järjekindlalt keeldunud toetamast Masi tema viimastel aastatel elluviidud kasinuspoliitikate ja tema partei seotuse tõttu korruptsiooniskandaalidega.

Mas vajas tagasivalimiseks vaid kahe CUPi seadusandja toetust.

Kui Kataloonia parlament ei vali 9. jaanuariks uut presidenti ja ei moodusta valitsust, peab see välja kuulutama uued valimised, mis oleksid piirkonnas alates 2010. aastast juba neljandad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles