Naljatamine maksis Jaapani justiitsministrile ametikoha

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Minoru Yanagida teatas täna tagasiastumisest
Justiitsminister Minoru Yanagida teatas täna tagasiastumisest Foto: SCANPIX

Jaapani justiitsminister Minoru Yanagida pani täna ameti maha naljatamise tagajärjel puhkenud kõmu tõttu.

Yanagida rääkis eelmisel nädalal, et tema töö on kerge ja ministrina saab ta hakkama vaid kahte lauset kasutades, vahendas AP.

«See on minu viga, et tegi selliseid mõtlematuid ja naljatavaid kommentaare ning pean seetõttu vabandust paluma,» ütles Yanagida pressikonverentsil, kus teatas oma lahkumisest

Minister käis täna varem valitsusjuhi Naoto Kani juures ja esitas lahkumispalve.

Yanagida kohtus 14. novembril kodukandis Hiroshimas poolehoidjatega ja rääkis oma tööst. «Keerulistest olukordadest vabanen lihtsalt kahte fraasi kasutades,» rääkis ta. Üks neist on «ma ei kommenteeri üksikjuhtumeid» ja teine «tegutseme ranges vastavuses seaduste ja tõendusmaterjalidega».

Laused tekitasid pahameeletormi ja opositsioon nõudis ministri lahkumist.

Hiljuti oli keeleviperuste pärast sunnitud ameti maha panema turismiminister, kelle sõnul ei meeldi jaapanlastele välismaalased.

Ministrite lahkumised tulevad peaministri jaoks halval ajal, kuna valitsuse populaarsus on majandusraskuste tõttu niigi vähenemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles