USA: me ei otsi konflikti Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA militaartehnika ja sõdur. Pilt on illustratiivne
USA militaartehnika ja sõdur. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Venemaal pole mitte mingit põhjust pidada Ühendriike ohuks oma riiklikule julgeolekule, teatas Pentagon esmaspäeval, vastuseks neljapäeval Vene presidendi heakskiidu saanud riikliku julgeoleku strateegiale.

Julgeolekustrateegia dokumendis toodi esmakordselt ohtudena välja USA ja NATO laienemine, ütles Pentagon. Raporti eelmine versioon pärines aastast 2009 ning selles ei mainita ei Ühendriike ega NATOt.

«Neil (Venemaal) pole mitte mingit põhjust pidada meid ohuks,» lausus Pentagoni pressiesindaja Jeff Davis. «Me ei otsi konflikti Venemaaga.»

«Meie vahel on erimeelsusi ..., kuid on fundamentaalselt vale vaadata Ühendriike ohuna Venemaale,» lisas Davis.

Samas on USA kõrged esindajad varasemalt kasutanud Moskva suunal sarnast retoorikat. USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Joe Dunford, kes on muu hulgas USA presidendi ja kaitseministri kõrgeim sõjaline nõunik, ütles 2015. aasta juulis, et Venemaa on suurimaks ohuks USA riiklikule julgeolekule. Pentagoni sõnul pole Venemaa uus dokument muutnud Dunfordi hinnangut.

Dunford ütles esmaspäeval, et loodab kohtuda oma ametivenna kindral Valeri Gerassimoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles