Poola külmalaines kaotas elu vähemalt 21 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola pealinn Varssavi
Poola pealinn Varssavi Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul langes Poolas õhutemperatuur kuni miinus 18 kraadini, mis tõi kaasa vähemalt 21 inimese surma.

Poola võimude teatel on alates 1. novembrist 2015 kuni selle aasta alguseni jaheduse tõttu kaotanud elu 39 inimest, edastab Reuters.

Hukkunutest kuus olid Tatra mägedes, mis jäävad Poola-Slovakkia piirile, kui neid tabas lumetuisk ja temperatuurilangus. Halbades ilmaoludes muutus liikumine raskeks ning nad kaotasid mäeküljel libisedes elu.

Aastavahetusel ja uue aasta alguses on Kesk-Euroopas olnud talvine ja üsna jahe ilm. See mõjutab ka Lähis-Ida põgenike eluolu, kes ei ole madalate temperatuuridega harjunud.

Poola naaberriigis Saksamaal, Bremenis majutati seni telkides elanud 300 migranti hoonetesse, kuna jahedus ohustas nende ellujäämist.

Berliinlased aga nägid põgenikke seismas pikas järjekorras asüülitaotluskeskuste uste taga ning enamikul neist oli külm, kuna temperatuur oli miinuspoolel ning puhus tugev tuul, mille tõttu ilm tundus veelgi külmemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles