Al-Qaeda värske propaganda: elustiiliajakiri islamiäärmuslastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Süddeutsche Zeitung kirjutab Al-Qaeda strateegiamuutusest ja uuest viisist jõuda ebakindlate noorte moslemiteni ning nad islamiäärmusluse juurde meelitada. Uus online-ajakiri Inspire levitab n-ö uskumatute vastast viha üle maailma.

Inspire autorite nägemuse järgi peaksid kõik moslemid islamivõitlejaks hakkama. Ajakirja kujundus on moodne, teemavalik lai ning sihtrühm väga kindel. Väljaande missiooniks on hirmu ja terrori külvamine üle maailma.

Inspire on ilmunud juba kolm korda ning just viimane number on pälvinud rahvusvahelise meedia tähelepanu, kuna meenutab senisest enam Al-Qaeda propagandat.

Terrorismi esitletakse kui seiklust. Ajakirjaga tahetakse jõuda mitmete miljonite moslemiteni, kes araabia keeles lugeda ei oska ning eesmärgiks on muuta moslemid mudžahiidiks ehk islamivõitlejaks.

Lisaks modernsele väljanägemisele antakse ajakirjas lihtsaid vastuseid maailmas valitseva ebaõigluse kohta. Ajakiri annab suurima tõuke noortele, kes tunnevad sümpaatiat äärmuslaste tegevuse osas.

Samuti leidub väljaandes artikleid nagu «Kuidas sa ema köögis pommi valmistada saaksid» ning staarautorina astub üles Osama bin Laden artikliga «Tee maailma päästmiseni».

Bin Laden on Rahvusvahelise poliitika ekspert kõikidel teemadel alates kliimamuutusest kuni finantskriisini ja maailma näljahädani. Tema lahendus kõikidele hädadele oleks boikott USA ettevõtete vastu ja liikumine Allahi poole. Kõigile, kellele liikumine Allahi poole ei sobi, sobib terror.

Ajakiri on loodud Jeemenis. Sealsed Al-Qaeda harud tegelevad juba tükk aega terroripropaganda moderniseerimisega.

Viimases väljaandes on juttu ka pakipommidest ja sellega seonduvast «Tuhande haava strateegiast». Uus taktika näeb ette, kuidas hirmu ja ebakindlust läbi paljude väikeste rünnakute üle maailma külvata.

Lisaks on esindatud ka sõjakoomiks ning islamiäärmusluse suurimate kriitikute piltide all on relva pilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles