ÜRO rahuvalvajaid süüdistatakse uuesti lastepilastamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Banguis.
ÜRO rahuvalvajad Banguis. Foto: AFP/SCANPIX

ÜRO rahuvalvajaid süüdistatakse veel nelja tüdruku seksuaalses väärkohtlemises Kesk-Aafrika Vabariigis, teatas teisipäeval maailmaorganisatsiooni kõneisik.

ÜRO missioon riigi pealinnas Banguis sai esmaspäeval teate juhtunu kohta ning palus kolme riiki, kelle rahuvalvajad on asjaga arvatavalt seotud, süüdistusi uurida.

Uudisteagentuuri AFP andmetel olid sõdurid pärit Egiptusest, Marokost ja Gabonist. Rahuvalvajaid kahtlustatakse kohalike tüdrukute vägistamises, mille järel vajasid lapsed haiglaravi.

Uued süüdistused tõstavad alaealiste seksuaalse väärkohtlemise juhtumite arvu ÜRO rahuvalajate poolt juba 26-ni. Varem on alaealiste poiste ärakasutamises kahtlustatud näiteks Prantsusmaa päritolu rahuvalvajaid.

Maailmaorganisatsioonile on ette heidetud, et see pole juhtunusse suhtunud piisava tõsidusega ja teema võeti uurimisele alles siis, kui meedia selle ümber suure kära tekitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles