Liik: Venemaa tahabki läänega hästi läbi saada

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa mitte ainult ei tee nägu, vaid tahabki saada Läänega - mitte ainult NATO, vaid ka Euroopa Liiduga ja Ameerika Ühendriikidega – kahepoolselt hästi läbi, rääkis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juhataja Kadri Liik ETV saates «Terevisioon».

Tema hinnangul ei ole Venemaa käitumise muutumise taga niivõrd USA presidendi Barack Obama reset-poliitika kui majanduskriis, naftahindade järsk langus ning Venemaa arusaamine, et naftamajandusena jäävadki nad alati sõltuvaks naftahindade konjunktuurist, vahendab ERR Uudised.

Kuna uued gaasitehnoloogiad on toonud turule küllaltki suuri muutusi, siis võib see Liigi arvates tähendada, et Gazprom ei ole varsti enam selline monopol, nagu me oleme harjunud sellest mõtlema, ning sunnib läbisaamist parandama.

Liik möönis, et NATO uues strateegilises kontseptsioonis on suhteid Venemaaga käsitletud positiivses võtmes ning kontseptsiooni ebakõlad suhetes Venemaaga on ära peidetud.

Tema sõnul meenutatakse näiteks kontseptsioonis ümber nurga Venemaale, mida nad kahe aasta eest Gruusias tegid, ja öeldakse, et lääs ei ole seda unustanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles