Vene patriarh Kirill jõulujumalateenistusel: palun selle eest, et lõppeks sõjad ja tülid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill täna Moskva Lunastaja Kristuse peakirikus peetud jõulujumalateenistusel.
Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill täna Moskva Lunastaja Kristuse peakirikus peetud jõulujumalateenistusel. Foto: SCANPIX

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill kutsus Moskva Lunastaja Kristuse peakirikus peetud jõulujumalateenistusel venemaalasi vaenlastega leppima.

Valgete õite ja kuuseokstega ehitud kirikusse kogunes tuhandeid inimesi. Jumalateenistusest tehti mitu tele- ja internetiülekannet.

Pöördudes enne jumalateenistust otse-eetris televaatajate poole, osutas patriarh Kirill tõsiasjale, et Kristuse sündimisega muutus rahu inimeste seas eesmärgiks ja anniks.

«Mõnikord me oleme väga ohtlikus tülis inimestega, kes suudavad tuua tõelist muret ja kannatust, teinekord lõppevad need tülid katastroofiga. Vastates Päästja saabumisele maailma, on meist igaühe esmane kohus püüda leppida oma vaenlastega, rajada suhteid sel viisil, et tüli asemel sigineks rahu,» ütles ta.

Patriarhi sõnutsi saabub siis rohkem valgust ja rahu saab olema mitte ainult eraldi perekondades, vaid ka rahvaste ja riikide elus meie planeedil. Ta soovis kõigile rahu südamesse ja suhetesse üksteisega.

«Palun selle eest, et lõppeks sõjad ja tülid ning Jumala rahu saaks meie kõigi osaks,» lisas Kirill.

Pidulikud jumalateenistused toimusid sadades Moskva kirikutes ja kümnetes tuhandetes Moskva patriarhaadile alluvastes kirikutes kogu maailmas.

7. jaanuaril kiidetakse sündinud Maailma Päästjat Juliuse kalendri järgi mitte ainult Vene, vaid ka Serbia, Gruusia, Jeruusalemma ja Poola õigeusukirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles