Hiina saatis aktsiaturud jälle korralikku langusesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiakaupleja Frankfurdi börsil.
Aktsiakaupleja Frankfurdi börsil. Foto: SCANPIX

Jüaani kursi fikseerimine üllatuslikult madalale tasemele kukutas sealsed aktsiaturud taas seitse protsenti, mis vedas kaasa aktsiaturud kogu maailmas.

Aasia suuremad turud kukkusid kaks kuni kolm protsenti, sama suures languses on ka Euroopa börsid. Frankfurdi börsiindeks DAX on kukkunud 3,5 protsenti.

«See näeb välja üsna inetu,» ütles Reutersile Zürichis asuva varahaldusfirma ACIES Asset Management investeeringute juht Andreas Clenow. «Meie vähendame aktsiate positsioone. Aeg on astuda samm tagasi ja hinnata olukord ümber,» lisas ta.

Hiina keskpank fikseeris jüaani kursi eilsest 0,5 protsendi võrra madalamale. See oli suurim kursi langetamine alates augustist.

«Nõrgem jüaani fikseerimine näitab, et Hiina majanduse riskid on tõenäoliselt suuremad kui me teame,» ütles Kanada panga CIBC valuutaturgude peastrateeg Jeremy Stretch.

Suure langusega alustavad ilmselt ka USA börsid. USA börsiindeksite futuurid on enam kui kahe protsendiga miinuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles