Lõuna-Korea alustas Põhja-Korea piiril taas propagandaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdur valjuhääldi juures
Lõuna-Korea sõdur valjuhääldi juures Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea alustas taas Põhja-Korea piiril propaganda edastamisega läbi valjuhääldite.

Propagandarünnaku põhjustas Põhja-Korea võimude teade, et nad viisid läbi eduka vesinikpommi katsetuse, edastab AFP.

Lõuna-Korea ja lääne seismoloogide arvates ei olnud siiski tegemist vesinikupommiga, sest sellest tekkinud maavärin ja lööklained ei olnud piisavalt tugevad.

Kahe riigi piiriäärsel alal kuuleb valjuhäälditest Lõuna-Korea meelelahutuslikke raadiosaateid, uudiseid, ilmaennustust, Põhja-Korea valitsuse vastu suunatud kriitikat, poliitikasaateid ning K-popiks nimetatud korea poppmuusikat.

«Valisime lisaks raadiosaadetele ka head meeleolu tekitava poppmuusika,» teatas Lõuna-Korea kaitseministeeriumi esindaja.

Propagandana edastava muusika seas on näiteks Lõuna-Korea populaarse poistebändi Big Bangi ja tüdrukuteansambli GFriendi palasid.

Läbi muusika antakse vihjeid, et kaks Koread võiksid paremini läbi saada.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhapi teatel on raadiosaateid ja muusikat päevasel ajal Põhja-Koreas kuulda kuni kümne kilomeetri kaugusel piirist ning öisel ajal 20 kilomeetri kaugusel, kuna öösel on vaiksem.

Lõuna-Korea teatel rikkus Põhja-Korea augustis saavutatud kahe riigi vaheliste pingete leevendamise ja suhete parandamise kokkulepet. Mõlemad riigid leppisid siis kokku, et loobuvad propaganda levitamisest.

Põhja-Korea võimud ja meedia teatasid, et Lõuna-Korea käivitatud «ajupesumasin» on põhjakorealasi solvav.

Lõuna-Korea tõstis piiriäärsetel aladel, kus on valjuhääldid, sõjaväe valmisolekut, kuna kardetakse Põhja-Korea provokatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles