Rootsi kuningakoja populaarsus näitab tõusutendentsi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria koos oma venna prints Carl Philipi ja abikaasa prints Danieliga. Paremal seisab kuninganna Silvia.
Rootsi kroonprintsess Victoria koos oma venna prints Carl Philipi ja abikaasa prints Danieliga. Paremal seisab kuninganna Silvia. Foto: SCANPIX

Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi elu värvikalt kirjeldanud raamat pole kuningakoja populaarsust kahandanud, vaid pigem vastupidi.

Ajalehe Expressen tellitud ja arvamusuuringufirma Demoskop läbi viidud küsitlus näitas, et rahva poolehoid on kevadega võrreldes suurenenud.

Novembri keskel aset leidnud küsitluse järgi toetab monarhia säilimist 69 protsenti, võrreldes 63 protsendiga aprillis. Demoskop küsitles 1400 rootslast.

Kahe küsitluse vahele mahub kroonprintsess Victoria ja prints Danieli abiellumine juunis ja kuninga väidetavatest seiklustest pajatanud raamatu «Den motvillige monarken» ilmumine novembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles