Põgenikud kardavad pärast naiste ahistamist Saksamaal vastureaktsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Merkel, kus sa oled? Mis sa ütled?» – Kölni ahistamise üle meelt avaldajate sõnumid Saksamaa juhile.
«Merkel, kus sa oled? Mis sa ütled?» – Kölni ahistamise üle meelt avaldajate sõnumid Saksamaa juhile. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaal elavad põgenikud rääkisid uudisteagentuurile Agence France-Presse (AFP), et kardavad pärast ahistamisi Saksamaal inimeste vastureaktsiooni. 

Saksamaalt asüüli taotleva Asim Vllaznimi vaim rauges, kui kuulis aastavahetusel Saksamaal toime pandud ahistamistest, milles kahtlustatakse ka asüülitaotlejaid. «Pearaudteejaamas aset leidnud sündmused on häbiväärsed,» kirjeldas viie lapse isa Kölnis toimunut. Tema arvates on ründajate koht vanglas. 

«Meie esimene reaktsioon oli, et sakslased hakkavad meid vihkama,» sõnas 32-aastane Kölni varjupaigakeskuses elav kosovolane. Mees kardab, et vastureaktsioon sisserändajate vastu on alles tuure kogumas ning raevunud poliitikud süüdistavad ahistamistes Saksamaa kantsleri Angela Merkeli liberaalset põgenikepoliitikat.

«Ma tänan sakslasi, kes meid vastu on võtnud. Ma palun neil mitte karta. Me pole halvad inimesed, tahame vaid paremat elu,» tunnistas mees. 

Põgenike majutuskeskuses elav Bosniast pärit kahe lapse ema sõnas, et igas kultuuriruumis on neid, kes käituvad valesti: «Palun ärge pange kõiki põgenikke ühte patta.» Naise sõnul loobus ta paar kuud tagasi peakatte kandmisest ning ei liigu pimedal ajal enam väljas.

28-aastane Guinea päritolu mehe sõnul on ta tajunud, et sakslased on põgenike suhtes viimastel kuudel olnud umbusklikud. «Me ei tulnud siia, et probleeme põhjustada. Ma tahan õppida saksa keelt, asuda tööle ning olla vaba,» sõnas mees.

Vana-aastaõhtul kogunes Kölni peavaksali ette umbes pool tuhat napsuse olekuga inimest, edastas Deutsche Welle. Nad norisid tüli ja tulistasid rahva sekka ilutulestikurakette. Kui nende hulk oli jõudnud tuhandeni, evakueeris politsei väljakult inimesed.

Seepeale hakkasid rühmadesse jagunenud mehed naisi ahistama. Peagi pärast keskööd hakkasid politseisse saabuma teated röövimise ja ahistamise kohta.

Saksa siseministeeriumi teatel on praeguseks tuvastatud 31 kahtlusalust, kellest 18 on asüülitaotlejad. Samas teatas ministeerium, et ühtegi seksuaalrünnakutes kahtlustatavat pole veel identifitseeritud.

Uudisteagentuuri AFP teatel on kahtlusaluste hulgas üheksa alžeerlast, kaheksa marokolast, neli süürlast, viis iraanlast ning üks iraaklane, serblane ja ameeriklane. Kaks kahtlusalust on Saksa kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles