Rootsi turisti pussitati Egiptuses kaela: õnn, et nad arterit ei tabanud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse politsei
Egiptuse politsei Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Egiptuses Hurghada kuurortis rünnati eile turiste. Teiste seas ka 27-aastast rootslast, keda pussitati kaelapiirkonda.

27-aastane Sammie Olovsson kirjutas ise suhtlusportaali, et sai neli noahoopi, mille tagajärjel on ta nüüd haiglas, kirjutab Iltalehti.

Ta oli eile õhtul oma isa Jan-Eric Olovssoniga Bella Vista hotelli restoranis söömas, kui kaks relvastatud meest sinna tungisid.

«See juhtus väga kiiresti. Hakkasime sööma ja siis ilmusid ründajad. Ma arvan, et nad tulid väljast. Nad ähvardasid mind püstoliga ja siis tabas Sammiet nuga,» rääkis isa Rootsi väljaandele Expressen.

Mehed läksid laua alla peitu ning isa käskis pojal end võimalikult vähe liigutada. Siis tekkis võimalus tänavale põgeneda, et abi otsida.

Hetkel on isa kinnitusel poja seisukord stabiilne ja oli õnn, et kurjategijad ei tabanud arterit.

Egiptuse Punase mere äärses kuurortlinnas Hurghadas pussitas kaks arvatavat mässulist reedel hotellis kolme välisturisti - kaht austerlast ja rootslast.

Politseinikud avasid Bella Vista hotelli ründajate pihta tule, tappes ühe ja haavates raskelt teist mässulist, teatas ministeerium. Rünnak nurjati, lisasid korrakaitsjad.

Kolmik viidi haiglasse, üks neist lasti pärast esmast ravi haiglast välja.

«Turistid sai noahaavu, ent nende seisund on stabiilne,» ütles tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Khaled Megahed.

Ründajad olid relvastatud «nugadega», teatas politsei. Siseministeeriumi andmete kohaselt oli üks ründajatest õpilane Kairo eeslinnast Gizast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles