Belgias, Hollandis ja Saksamaal võeti kinni 10 arvatavat terroristi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseiautod
Belgia politseiautod Foto: SCANPIX

Saksamaa, Belgias ja Hollandis peeti kinni kokku kümme inimest, keda kahtlustatakse terrorirünnakute kavandamises Belgias.

Belgia peaprokuratuuri teatel plaaniti neid korraldada enne jõule, vahendas Sky News. Vandenõu täpne sihtmärk pole teada.

Politseinikud ja luureagendid otsisid täna läbi kümne inimese kodud. Kahtlusaluste seas on Belgia, Hollandi ja Maroko kodanikke ning Venemaa passiga tšetšeene. Peaprokuratuuri pressiesindaja sõnul on suur osa neist Antwerpeni elanikud, vahendas BBC.

Politseinike uurimistegevus puudutas ka Tšetšeenia mässuliste grupi Kaukaasia Emiraat rahastamist ja sinna liikmete värbamist.

Tegemist on džihaadi ehk püha sõja poolehoidjateks peetavate islamistidega. Terrorirünnakute arvatavatel kavandajatel hoiti silma peal rahvusvahelise operatsiooni käigus.

Prokuratuuri teatest selgub, et uurimine algas juba 2009. aasta lõpus ja selle tulemuste hulka mahuvad varasemad vahistamised Hispaanias, Marokos ja Saudi Araabias.

Taani julgeoleku- ja luureteenistus teatas täna, et nendeni on jõudnud viiteid sellest, et väljaspool riiki olevad terroristlikud grupeeringud kavatsevad saata Taani terroriste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles