Tuhanded poolakad protestisid taas meediavabadust pitsitava uue valitsuse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolakad täna telejaama läheduses valitsuse poliitika vastu protestimas.
Poolakad täna telejaama läheduses valitsuse poliitika vastu protestimas. Foto: SCANPIX

Poola uue parempoolse valitsuse vastased avaldasid täna mitmes linnas meelt poliitika vastu, mis nende sõnul ohustab demokraatiat ja ajakirjandusvabadust.

Protestide taga on uus liikumine Demokraatia Kaitse Komitee, mis möödunud kuul tõi kümneid tuhandeid poolakaid tänavale näitama oma vastuseisu valitseva Seaduse ja Õigluse partei (PiS) poliitikale.

Seekord kogunesid tuhanded punavalgeid rahvuslippe ja Euroopa Liidu lippe lehvitavad poolakad pealinnas Varssavis, aga ka Wrocławis, Krakówis, Katowices ja Łódźis.

Protestijate sõnul ohustavad konservatiivse valitsuse reformid konstitutsioonikohtu ja meedia allutamiseks oma kontrollile demokraatiat ja ajakirjandusvabadust.

Need Poola võimude sammud on tekitanud muret ka paljudes Euroopa Liidu liidrites ning Euroopa Komisjon kavatseb Poola seadused kolmapäeval luubi alla võtta.

Valitsus on väitnud, et mõnede riigiorganite reform on vajalik seetõttu, et seni esindasid nad üksnes eelmiste liberaalsete võimude huvisid.

Tänane protest Poola pealinnas Varssavis. Fotod: Scanpix
Tänane protest Poola pealinnas Varssavis. Fotod: Scanpix Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles