Mehhiko narkoparunile sai saatuslikuks kohtumine näitleja Sean Penniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guzman saadeti tagasi vanglasse.
Guzman saadeti tagasi vanglasse. Foto: Marco Ugarte/AP

Kurikuulsa narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmáni džunglikohtumine ameerika näitleja Sean Penniga aitas Mehhiko võimudel tagaotsitud kurjategija tabada, ütlesid amentikud laupäeval.

USA rokiajakiri Rolling Stone avaldas laupäeval internetis Penni ja Guzmáni vestluse ning 2. oktoobril tehtud foto, millel Oscariga pärjatud filmistaar ja Sinaloa narkokartelli juht kätlevad.

Kohtumine leidis aset Mehhiko džunglilagendikul ning seitsmetunnisele koosviibimisele järgnesid telefoni- ja videousutlused. Penni sõnul embas 58-aastane narkoparun teda kohtudes kui «compadre» (ristiisa).

«Ma tarnin rohkem heroiini, metamfetamiini, kokaiini ja marihuaanat kui keegi teine maailmas,» uhkustas Guzmán vestluse käigus. «Mul on allveelaevad, lennukid, veoautod ja laevad.»

Kohtumist aitas korraldada mehhiko näitlejanna Kate del Castillo.

Üks Mehhiko föderaalametnik ütles AFP-le, et nad teadsid kohtumisest ja see aitas neil Guzmáni tabada.

Narkoparun saadi kätte reede hommikul riigi loodeosas Sinaloa osariigi rannikul asuvast Los Mochisest. Merejalaväe haarangus sai surma viis tema arvatavat jõugukaaslast.

Maailma tagaotsitum narkokurjategija, kelle tabamise eest olid Mehhiko võimud välja pannud 3,8 miljoni dollari suuruse tasu, viidi samasse vanglasse, kust ta oli poole aasta eest põgenenud.

Justiitsminister Arely Gómez ütles reedel, et Guzmán kohtus mõnede näitlejate ja produtsentidega lootuses, et temast tehakse eluloofilm. Need kohtumised aitasidki talle jälile jõuda.

Guzmán oleks peaaegu kätte saadud juba 6. oktoobri haarangus. Teda helikopteriga jälitanud merejalaväelased ei tulistanud, kuna mehega koos oli kaks naist ja laps. Guzmán vigastas kukkudes jalga, kuid pääses jälitajate käest.

Nüüd arutab Mehhiko kohus narkoparuni USA võimudele väljaandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles