Peaministrid: Soome ja Rootsi on valmis end tulevastes sõdades koos kaitsma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipilä
Juha Sipilä Foto: Mihkel Maripuu
Soome ja Rootsi seisukohalt on praegu suurimad ohud sõjalise aktiivsuse kasv Läänemerel ja terrorism ning riigid on edaspidi valmis end sõjaliste konfliktide korral koos kaitsma, teatasid Soome peaminister Juha Sipilä ja Rootsi peaminister Stefan Löfven täna avaldatud ühisartiklis.

Soome ja Rootsi kavatsevad artikli kohaselt sõjalist koostööd varasemast tihedamaks muuta, vahendab ERRi uudisteportaal.

Juba praegu korraldavad riigid ühiseid õppusi, vahetavad luure- ja muud informatsiooni ning lubavad naaberriigi sõjaväel oma sadamaid ja lennuvälju kasutada.

Sõjalise pinge kasv Läänemerel on Sipilä ja Löfveni sõnul seotud Krimmi annekteerimise ja Venemaa muude sammudega Ukraina vastu.

Peaministrite harvaesinev ühisartikkel avaldati Soomes kokku 12 ajalehes (teiste hulgas Aamulehti ja Turun Sanomat) ning Rootsis ajalehes Dagens Nyheter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles