Sarkozy nimetas ajakirjanikke pedofiilideks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy reedel NATO tippkohtumisel Lissabonis.
Nicolas Sarkozy reedel NATO tippkohtumisel Lissabonis. Foto: SCANPIX

Relvamüügiskandaali sattunud Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy nähvas, et kui ajakirjanikud seavad tema käitumise ilma ühegi süütõendita kahtluse alla, võib tema neid samahästi pedofiilideks nimetada.

«See on hullumeelne,» ütles Sarkozy reedel NATO tippkohtumisel Lissabonis ajakirjanikele süüdistuste kohta, et ta oli 1994. aastal seotud pistise andmisega Prantsusmaalt allveelaevu osta soovinud Pakistanile.

Sõnavahetus tuli ilmsiks eile õhtul, kui Prantsuse internetisaidid selle avalikustasid, kirjutas AFP.

«Mitte keegi teist ei usu, et ma korraldasin altkäemakse ja pistiseid Pakistanile allveelaevade [ostuks], see on uskumatu,» ütles Sarkozy, kes pöördus seejärel ühe konkreetse ajakirjaniku poole.

«Ja teie! Mul pole teie vastu tõendeid. Aga tundub, et te olete pedofiil. Kes ütles mulle? Ma olen täiesti veendunud. Olen näinud luureraporteid, aga ma ei ütle teile, milliseid. Olen kohtunud kellegagi, kuid ma ütle, kellega, ja see oli kuulujutt... Kas te saaksite selgitada?» küsis raevunud Sarkozy.

Pärast 10 minuti pikkust sõnavalingut mitmete ajakirjanike vastu, mille jooksul kasutas ta korduvalt pedofiilia analoogiat, jalutas ärritunud president minema, teatades: «Näeme homme, pedofiilidest sõbrad!»

Mitme tunnistaja sõnul oli Sarkozy 1994. aastal, mil ta oli Prantsuse eelarveminister, seotud pististe andmisega Pakistanile. Meelehea pakkumine tuli varsti avalikuks ning nende tühistamine põhjustas väidetavalt 2002. aastal Karachis pommirünnaku, milles hukkus 11 Prantsuse inseneri.

Sarkozy on oma väidetavat rolli skandaalis nimetanud muinasjutuks.

Kaitseminister Alain Juppé kaitses täna presidenti, öeldes, et veidra väljaütlemise põhjustas asjaolu, et Sarkozy on tohutu meediasurve all. «Eks me kõik ole inimesed,» ütles Juppé raadiojaamale RTL.

Sarkozy on varemgi kriitikuid ebatsensuurselt kohelnud, öeldes 2008. aastal põllumajanduslaadal tal kätt surumast keeldunud mehele: «Kao minema, igavene tola!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles