Video: mosleminaine visati Trumpi kampaaniaürituselt välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA moslemiorganisatsioon nõuab vabariiklaste presidendikandidaadilt Donald Trumpilt ametlikku vabandamist, kuna Trump lasi Lõuna-Carolinas Winthropi ülikoolis möödunud reedel toimunud valmiskampaaniaüritusel tema vastu protestinud naise välja visata.

Ameerika-islami suhete nõukogu (CAIR) teatas, et Trumpi seisukohtade vastu olnud naise eemaldamine solvas kõiki Ameerika Ühendriikide moslemeid, edastab AP.

Üritusel olnud islami usku 56-aastane Rose Hamid, kes kandis T-särki kirjaga «Rahu, olen rahupooldaja», tõusis järsku püsti ja näitas oma särgil olevat sõnumit.

Trumpi kuulanud hakkasid plaksutama ja vilistasid naise välja, kui turvamehed ta saalist  eemaldasid.

Rose Hamidi sõnul oli rahvahulgas ka neid, kes talle hüüdsid: «Kas sul on pomm?»

Donald Trump on varem kasutanud moslemite kohta üsna mahlakat keelt ja väljendanud negatiivseid seisukohti.

Trump sõnas möödunud sügisel, et ta keelaks moslemite sisserände USAsse ning see mõisteti nii USA valitsuse kui kodanike poolt hukka.

Möödunud laupäeval Iowa osariigis Ottumwas esinedes kaitses Trump jällegi oma moslemite sisserändevastast seisukohta, sama tegi ta eile ka Nevadas Renos.

CAIR edastas avalduse, milles nõuab Trumpi kohtumist USA moslemijuhtidega, et vabariiklaste presidendikandidaat selgitaks oma seisukohti ja moslemitesse halvasti suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles