Naftabarreli hind kihutab suure hooga 30 dollari suunas

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaoptsioonidega kauplemine New Yorgi kaubabörsil.
Naftaoptsioonidega kauplemine New Yorgi kaubabörsil. Foto: SCANPIX

Nafta hind kihutab suure hooga 30 dollari suunas barrel. Eile kukkus musta kulla hind peaaegu kuus protsenti, täna hommikul on hinnalangusele lisandunud umbes kolm protsenti.

Mõlemad võrdlushinnad, nii Brenti nafta kui ka WTI hinnad kauplevad praegu 30,5 dollari kandis barrel.

Kolm suurt investeerimispanka – Morgan Stanley, Goldman Sachs ja Citigroup ennustavad, et naftabarreli hind langeb allapoole 30 dollari taset ning võib lühikeseks ajaks liikuda 20 dollari kandis, sest Hiina majanduskasv on aeglustumas, dollar tugevnemas ning vaatamata ülepakkumisele ei kahane tootmine ei Saudi Araabias ega ka USAs.

Alates aasta algusest on nafta odavnenud peaaegu 20 protsenti.

«Nafta jaoks saab tulema väga huvitav aasta,» ütles Reutersile investeerimisfirma CMC Markets turgude peaanalüütik Ric Spooner. «Mida madamalamale hind langeb, seda kiiremini saabub aeg, mil see on põhjas ja hakkab taas tõusma,» lisas ta.

Kõige madalama hinnaprognoosiga on välja tulnud Briti suurpank Standard Chartered, ennustades, et naftabarreli hind võib langeda 10 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles