Belgias arutati telesaates riigi lagunemise võimalust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia Kuningriigi parlamendihoone Brüsselis.
Belgia Kuningriigi parlamendihoone Brüsselis. Foto: Wikipedia.org

Belgias tekitab kõmu üleeile eetris olnud telesaade, kus esimest korda arutati avameelselt Belgia täielikku lagunemist kaheks või kolmeks riigiks.

Valimistest on möödas viis kuud, ent Belgia erakonnad ei ole ikka veel suutnud kokku leppida uues valitsuses, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuidas jagada Flandria ja Valloonia vahel Belgia kuningas, kuidas jagada armee või Belgia hiiglaslik riigivõlg, mis on euroalas suuruselt kolmas suhtena SKTsse? Pühapäeva õhtul Belgia telekanalis VRT eetris olnud teledebatt lõhkus palju tabusid ning tõi need küsimused esimest korda rambivalgusesse, nii et Belgia parteiliidrid olid sunnitud vastama.

Teledebatil leiti, et Belgia lagunemine on võimalik, aga väga keeruline protsess, mis võib võtta põlvkondi, politoloogide meelest avas pühapäevane saade täiesti uue peatüki Belgia poliitilises diskursuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles