Uus-Meremaa kaevurid kuulutati uue plahvatuse järel surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa kaevurite pereliikmed pärast seda, kui politsei teatas neile uuest plahvatusest kaevanduses.
Uus-Meremaa kaevurite pereliikmed pärast seda, kui politsei teatas neile uuest plahvatusest kaevanduses. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa Pike Riveri söekaevanduses toimus täna teine plahvatus, misjärel eeldavad võimud, et kõik reedel kadunuks jäänud 29 kaevurit said surma.

Uus plahvatus toimus täna kell 14.37 (Eesti aja järgi kell 3.37). Politsei sõnul ei ole reaalne, et keegi meestest veel elus on. Tegu on Uus-Meremaa rängima kaevandusõnnetusega ligi sajandi jooksul, edastab AFP.

Kaevurid jäid kadunuks reedel, pärast seda kui Pike Riveris aset leidnud esimese plahvatuse järel nendega kontakti ei saadud. Meestest kõik peale kahe austraallase ja kahe briti olid uusmeremaalased. Noorim ohver oli 17-aastane, vanim 62-aastane.

Lõunasaarel asuvasse kaevandusse ei olnud võimalik saata päästetöötajaid, kuna maa alla on kogunenud palju mürgiseid gaase.

Sellel nädalal prooviti kaevandusse olukorra uurimiseks viia militaarrobotit, kuid see sai vee tõttu kannatada ja lakkas töötamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles