Briti suurpank soovitab klientidel kõik maha müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/Scanpix

Sel aastal võib maailmas toimuda väga ohtlik areng, mida iseloomustavad võimalik üleilmne deflatsioonikriis, kukkuvad aktsiaturud ja naftahinna jätkuv langus, ütleb Briti suurpank RBS värskes ülevaates, kus soovitatakse klientidel kõik peale kvaliteetsete võlakirjade maha müüa, kirjutab Telegraph.

Panga laenuüksuse juht Andrew Roberts tõdeb, et globaalne kaubandus ja laenuandmine vähenevad, samal ajal kui firmade bilanss on pingeline ja globaalne võlatase rekordiliselt suur. Ta teeb järelduse, et valitsevad samad stressisümptomid mis enne Lehmani panga pankrotti 2008. aastal, vahendab BNS.

Kriisi vallandajaks võib saada Hiina majanduskasvu pidurdumine, millel võib olla lumepalliefekt. Aktsiad ja väärtpaberid on muutunud väga ohtlikuks, ütleb Roberts. Tema prognoosi kohaselt võivad USA ja Euroopa börsid kukkuda 10-20 protsenti ja Londoni börs veelgi rohkem.

Panga tehnilise analüüsi kohaselt võib naftabarreli hind liikuda 16 dollari suunas.

Sellises olukorras soovitab pank osta üksnes kvaliteetseid võlakirju, ehk siis USA ja Saksamaa võlakirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles