Prantsuse Alpides vallandunud laviin tappis kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Alpid
Prantsuse Alpid Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpides jäi laviini alla kooligrupp, kaks inimest sai surma ja viis tõsiselt kannatada. Samuti hukkus rühmaga mitte seotud Ukraina kodanikust suusaturist.

Kohalike võimude sõnul jäid Les Deux Alpes`i suusakuurordis Bellecombe'i suusarajal suusatanud 10 õpilast ja üks nende õpetajatest ning ukrainlasest meesterahvas kella 16 paiku kohaliku aja järgi laviini alla.

Kadunute otsingutesse oli kaasatud üle 60 päästja koertega. Neile oli abiks veel neli helikopterit.

Esialgseil andmeil oli nelja õpilase südame- ja hingamistegevus leidmise hetkeks seiskunud ning nende õpetaja leiti teadvusetult.

Prantsuse meedia andmeil oli üks surma saanutest 14-aastane poiss. Teine oli 16-aastane tüdruk.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve ütles täna õhtul oma avalduses, et ülejäänud õpilased 19-liikmelisest koolilaste grupist on väljaspool ohtu. Samuti kolm õpetajat, kes olid rühmaga kaasas, kaasa arvatud laviini alt päästetu, kes toimetati haiglasse. Ta lisas, et otsingutega jätkatakse ka homme võimalike kadunute ülesleidmiseks.

Politsei andmeil on tegemist Lyoni Saint-Exupery lütseumist pärit õpilastega.

Pealtnägijate sõnul võis laviini vallandada piirkonnas suusatanud matkagrupp.

Prantsuse meedia teatel on Bellecombe'i suusarada eriti jäine. Tegemist on nn musta rajaga, st rada on liigitatud väga ohtlikuks. Kohaliku suusakeskuse juhi kinnitusel oli rada lume puuduse tõttu hooaja algusest peale suletud.

Viimastel päevadel on Prantsuse Alpides maha sadanud palju lund, suurendades lumelaviini riski. Juba neli inimest on sel aastal Prantsuse Alpides hukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles