Austraalias evakuueeriti Sydney ooperimaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias evakueeriti neljapäeval sotsiaalmeedias leviva info tõttu suurlinna Sydney ooperimaja, piirkond kuulutati hiljem turvaliseks, teatasid võimud.

Politsei sulges 90 minutiks kogu lähipiirkonna.

New South Walesi osariigi politsei pressiesindaja teatel käivitas Sydney politsei operatsiooni sotsiaalmeedias levinud  kahtlase informatsiooni tõttu, edastab news.com.au.

«Operatsioon käivitati turvameetmena, ennetamaks inimelude ohtu sattumist. Nüüdseks on see lõppenud,» lisas esindaja.

Sydney politsei ei ole toimunu üksikasju veel avalikustanud, kuid Austraalia meedia andmetel leiti ooperimajast kahtlust äratanud pakk, mis võis olla pomm.  

 «Tegemist oli kahtlase objekti otsimise, kindlaks ja kahjutuks tegemisega. Võimalikesse ohuolukordadesse tuleb suhtuda tõsiselt,» lisas pressiesindaja.

Sydney ooperimaja töötaja postitas Redditisse: «Töötan Sydney ooperimajas, mis politseioperatsiooni käigus tühjendati inimestest. Tegemist olevat pommiohuga.»

Ooperimaja ette paigaldati metallist tõkked, millega kohalikud ja turistid ohupiirkonnast eemal hoiti.

Mitmed meediaallikad edastasid, et inimesed evakueeriti samuti ooperimaja lähedalt botaanikaaiast.

New South Walesi politsei esindaja kinnitas, et operatsiooni käigus eristati julgeolekukaalutlustel mitmed ooperimaja lähedased alad.

Kinnitamata andmetel otsis politsei ka merel olnud kahtlast jahti, paati või laeva, sest mere kohal tiirutas mitu politseihelikopterit. Samuti olid väljas politsei- ja piirivalvelaevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles