Medvedev: Venemaa on poliitiliselt stagneerunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev valmistub salvestama videopöördumist. Kõrval pressiesindaja Natalja Timakova.
Dmitri Medvedev valmistub salvestama videopöördumist. Kõrval pressiesindaja Natalja Timakova. Foto: SCANPIX

President Dmitri Medvedev ründas täna Vene poliitikat kümmekond aastat domineerinud võimuerakonda, öeldes, et see on seisanud riigi poliitilise arengu.

Peaminister Vladimir Putini juhitud Ühtne Venemaa on viimastel aastatel riigiduumas ülekaalukat enamust omanud ja kõik liberaalsed opositsioonihääled vaigistanud, vahendas AFP.

«Kui võimuparteil pole võimalust kunagi kusagil kaotada, «pruunistub» ta lõpuks üle ja halveneb, täpselt nagu iga teine elusorganism, mis end ei liiguta,» ütles Medvedev oma videoblogis.

Medvedevi sõnul valitseb Ühtne Venemaa tele-eetrit ja saab föderaalsetelt ja kohalikelt valimisametnikelt olulisi eeliseid. Ta hoiatas, et Venemaal on alanud juba samasugune poliitiline stagneerumine nagu Nõukogude Liidu viimastel aastakümnetel.

«Ja see stagnatsioon kahjustab võrdselt nii võimuparteid kui opositsioonijõude,» ütles ta.

Medvedev kohtub täna Venemaa suurimate erakondade juhtidega, nende seas ka Ühtse Venemaa esindajatega. Ta on ka varem väljendanud leebet muret võimupartei domineerimise üle, kuid täna on ilmselt esimene kord, mil ta seda niivõrd tõsiselt taunib.

Erakonna üks juhtfiguure Andrei Vorobjov ütles vastuseks Medvedevi kriitikale, et nad jagavad Dmitri Anatoljevitši muret.

«Nüüdisaegne demokraatia vajab konkurentsi,» tunnistas ta raadiojaamale Ehho Moskvõ. «Me ei suhtu opositsiooni kui vaenlasesse – see on lihtsalt teistsugune hääl.»

Medvedev peab tuleval teisipäeval parlamendi mõlema koja ees oma aasta tähtsaima kõne, millest vaatlejad otsivad märke tema võimaliku kavatsuse kohta kandideerida 2012. aasta presidendivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles