Venemaa esitas uusi tõendeid Ida-Ukrainas alla kukkunud lennuki asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines Boeing 777-200 jäänused pressiesitlusel
Malaysia Airlines Boeing 777-200 jäänused pressiesitlusel Foto: SCANPIX

Vene lennundusametnike sõnul on nad leidnud uusi tõendeid 2014. aasta suvel Ukraina idaosas alla kukkunud Malaisia reisilennuki allakukkumise asjus ning palusid Hollandi uurijatel neid uurida.

Hollandi ohutusamet teatas mullu oktoobris avaldatud lõppraportis, et Malaysia Airlinesi lennuk hävis Nõukogude Liidus valmistatud Buk pind-õhk-tüüpi raketiga pihtasaamisel.

Ohutusamet avaldas täna kirja, milles Vene lennundusamet ütles, et selle eksperdid on pärast raporti valmimist läbi viinud oma juurdluse ja katsed. Viimased näitavad, et Hollandi juhitud juurdlus ja selle järeldused on alusetud ja ebatäpsed, öeldi kirjas.

Moskva üritab tõrjuda kahtlust, et Venemaa toetatud separatistide valduses oli selliseid rakette. Separatistid ütlesid enne lennukihukku, et neil on rakette Buk.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaysia Airlinesi Boeing-777 tulistati Ukraina kohal alla 2014. aasta 17. juulil. Lennuki pardal oli 298 inimest, kes kõik hukkusid. 192 neist olid hollandlased (ühel oli ka USA kodakondsus), lisaks oli lennukis 44 malailast, sh 15 meeskonnaliiget, 27 austraallast, 12 indoneeslast, 10 Suurbritannia kodanikku (ühel ka Lõuna-Aafrika Vabariigi kodakondsus), neli sakslast, neli belglast, kolm filipiinlast ning Kanada ja Uus-Meremaa kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles