Porošenko: Ukraina on valmis tarnima Krimmi energiat oma tingimustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles, et Kiiev nõuab juriidiliselt õigesti vormistatud elektritarnelepinguid.

«Minu seisukoht on täiesti selge ja läbipaistev: Krimmis elavad Ukraina kodanikud ja me teeme kõik võimaliku, et nende elu mitte keeruliseks ajada. Kuid elektritarnete lepingu allkirjastamiseks... peavad seal olema sõnad: «elektrienergia tarnimine ettevõttele, mis asub Krimmi autonoomses vabariigis, Ukrainas»,» ütles Porošenko neljapäeval Kiievis pressikonverentsil.

Seejuures kinnitas Porošenko, et mingit Krimmi energiablokaadi ei ole, «on vaid majanduslike lepingute formaat, kus me selgelt märgime kogu maailmas tunnustatud seisukohta».

«Vastuseks otsustas teine pool keelduda lepingu allkirjastamisest. See ei ole Ukraina seisukoht, me ei tunnista iialgi Krimmi annekteerimist, nagu seda ei tee ka ülejäänud maailm,» ütles Porošenko.

«Vaatamata avaldustele, et meil tulevad sel talvel pöördumatud ahelkatkestused, jääme gaasita, valguseta, söeta ning tööstus seiskub - jäätegi seda ootama. Valgus on olemas isegi ilma Venemaa tarneteta. Ja me oleme valmis tarnima elektrit Ukraina Krimmi,» ütles Porošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles