Netanyahu: Rootsi välisministri üleskutse on rumal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kritiseeris neljapäeval Rootsi välisministri Margot Wallströmi üleskutset uurida juhtumeid, kus Iisraeli sõdurid on tapnud palestiinlasi, öeldes, et sellised sõnavõtud on «rumalad» ja «ebamoraalsed».

«Ma arvan, et see, mida Rootsi välisminister ütles, on solvav, ma arvan, et see on ebamoraalne, see on ebaõiglane ja see on vale,» ütles Netanyahu välisajakirjanikele.

«See on rumal,» lisas ta.

«Pariisis lasti mõni päev tagasi noaga vehkinud terrorist maha, oli see kohtuväline hukkamine? Kas Rootsi välisminister tahab väita, et tuleks uurida seda, mis Pariisis juhtus?» küsis Netanyahu.

Wallström kutsus teisipäeval «põhjalikult ja usaldusväärselt uurima» juhtumeid, kus Iisraeli sõdurid on palestiinlasi tapnud.

Iisraeli asevälisminister Tzipi Hotovely kritiseeris kolmapäeval samuti Wallströmi, nimetades tema avaldusi «seguks pimedusest ja poliitilisest rumalusest».

Oktoobris puhkes Iisraeli ja okupeeritud Läänekalda aladel palestiinlaste rünnakulaine, mida iseloomustab peamiselt vastaste pussitamine. Iisrael on vastanud mõnes piirkonnas ülemäärase jõukasutusega.

Rünnakulaine jooksul on surma saanud 23 iisraellast, ameeriklane ja eritrealane, kuid Iisraeli julgeolekujõudude vasturünnakutes on tapetud 152 palestiinlast.

Iisraeli ja Rootsi suhted halvenesid, kui Rootsi otsustas 2014. aastal tunnustada Palestiina riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles