Pomerants: sisejulgeoleku alal oleme Soomele võrdne partner

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome lipud.
Eesti ja Soome lipud. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna kohtusid Tallinnas siseminister Marko Pomerants ja tema Soome ametikaaslane Anne Holmlund.

«Võrreldes paarikümne aasta taguse situatsiooniga on Eesti sisejulgeolek jõudnud juba sellisele tasemele, mis lubab meil võrdsete partneritena plaane teha ja üksteisele toeks olla,» ütles Pomerants.

Ministrite kohtumisel räägiti lähemalt piirivalvekoostööst merel ja politseikoostöö tegevuskavast, et asutuste tasemel juba edasiste tegevustega jätkata. Politseikoostöö raames võeti suund strateegilise politseikoostöö arendamisele ning otsustati analüüsida Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise viisavabaduse mõjusid mõlema riigi jaoks.

Lisaks arutasid ministrid ka Euroopa Liidu IT-agentuuri loomist ja Eesti võimalikku panust selles protsessis osalemisel.

Siseministrid tõdesid, et vajadus Eesti politsei sideohvitseri ametikoha taastamiseks Soomes on jätkuvalt olemas ning mõlemad riigid on koha taastamisest huvitatud. Pomerants ütles, et 2012. aasta eelarvet ette valmistades püütakse leida raha sideohvitseri ametikoha taastamiseks.

Visiidi raames külastas Soome siseminister ka Riigikogu ja IKT Demokeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles