Islamistid ründasid Burkina Faso pealinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkina Faso sõdurid Ouagadougous.
Burkina Faso sõdurid Ouagadougous. Foto: SCANPIX

Islamiäärmuslaste rünnakus Burkina Faso pealinnas Ouagadougous on surma saanud vähemalt 29 inimest.

Eile õhtul rünnati pealinnas asuvat kohvikut Cappuccino ja selle lähedal asuvat hotelli Splendid. Haarangu käigus vabastati 126 pantvangi, kellest 33 viidi haiglasse.

Kui operatsioon ÜRO ja välismaalaste seas populaarses peatuspaigas ja kohvikus kuulutati täna lõppenuks, siis praegu käib tulevahetus ühe teise pealinna hotelli Ybi juures.

Riigi julgeoleku- ja siseminister Simon Compaoré ütles, et julgeolekujõud otsivad läbi ka teisi lähedalasuvaid hotelle veendumaks, et mõni äärmuslane pole end sinna ära peitnud.

Viimastel andmetel on surma saanud 29 inimest, kelle seas on 18 riigi kodanikke, kelle koduriike pole aga veel avaldatud. Riigi infoministri Remis Dandjinou teatel sai surma ka üks valitsuse minister.

Julgeolekuoperatsiooni käigus, millest võtavad osa ka Prantsuse eriväelased, on tapetud neli ründajat, neist kaks naised.

Rünnaku eest võttis vastutuse terroriorganisatsiooni Al-Qaeda Magrebi haruga liitunud al-Murabitouni rühmitus, mis tegutseb peamiselt Burkina Faso naaberriigis Malis. Rühmitust juhib NSVLi-Afganistani sõja veteran, Alžeeria päritolu Mokhtar Belmokhtrar, keda võimud on korduvalt surnuks kuulutanud, kuid kelle surma pole kunagi suudetud kinnitada.

Prantsuse president François Hollande mõistis rünnaku hukka ja nimetas seda argpükslikuks.

Foto: AHMED OUOBA/AFP
Foto: STRINGER/REUTERS
Foto: STRINGER/REUTERS
Foto: STRINGER/REUTERS
Foto: AHMED OUOBA/AFP
Foto: AHMED OUOBA/AFP
Foto: NABILA EL HADAD/AFP
Foto: NABILA EL HADAD/AFP
Foto: AHMED OUOBA/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles