Teheran: USA vabastab vangidevahetuse raames seitse iraanlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

USA vabastab seitse iraanlasest vangi vastutasuks nelja Iraani-USA topelkodakondsusega isiku vabastamise eest Iraanis, teatasid islamivabariigi informeeritud allikad laupäeval Iraani riigitelevisioonile.

Allikate sõnul vabastas Iraan ajalehe Washington Posti Teherani korrespondendi Jason Rezaiani, pastor Saeed Abedini, endise USA merejalaväelase Amir Hekmati ning Nosratollah Khosravi.

Uudisteagentuur IRNA aga teatas viitega informeeritud allikale, et neljanda isikuna vabastati Iraani-USA ärimees Siamak Namazi. 

USA kinnitas laupäeval vangidevahetust Iraaniga, öeldes, et vabastab seitse iraanlast ja loobub süüdistustest veel 14 vastu.

«Me andsime armu seitsmele iraanlasele, neist kuuel on USA-Iraani topeltkodakondsus, kes olid mõistetud süüdi või ootasid kohtumõistmist USA-s,» ütles Ühendriikide ametnik laupäeval, lisades, et veel 14 iraanlase suhtes võeti Interpolist tagasi tagaotsimispalve ning loobuti süüdistustest nende vastu, sest leiti, et nende väljaandmise taotlemine ei oleks edukas.

Teheran teatas omakorda nelja Iraani-USA topeltkodakondsusega isiku vabastamisest.

USA ametniku teatel on need neli ajalehe Washington Post Teherani korrespondent Jason Rezaian, pastor Saeed Abedini ning Amir Hekmati ja Nosratollah Khosravi-Roodsari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles