Moskva: Venemaa on tuumaleppe jõustamisel mänginud võtmerolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml.
Kreml. Foto: SCANPIX

Venemaa on mänginud võtmerolli tingimuste loomisel, mis võimaldasid tuumaleppe jõustamist Iraani ja P5+1 riikide vahel, teatas Vene välisministeerium avalduses pühapäeval pärast teateid Ühise Kõikehõlmava Tegevuskava (JCPOA) rakendumisest ja Teheranile kehtestatud sanktsioonide tühistamisest.

«Tänu koostööle riikliku tuumakorporatsiooni Rosatom ja Iraani Aatomienergiaorganisatsiooni vahel viidi Islamivabariigi territooriumilt JCPOA-s välja toodud rikastatud uraan, mis oli (jõustamise) keskseks ja valuliseks tingimuseks,» teatas Vene ministeerium avalduses Facebookis.

Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur (IAEA) teatas laupäeval, et Teheran peab kinni juulis USA, Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, Saksamaa ja Venemaaga sõlmitud tuumaleppe tingimustest. Euroopa Liit (EL) ja USA teatasid pea kohe pärast agentuuri avaldust, et tühistavad Iraanile kehtestatud sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles