Medvedev süüdistab NATOt Gruusia sõja provotseerimises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TAS / Scanpix.

Venemaa president Dmitri Medvedev süüdistas NATOt Gruusia konflikti provotseerimises ja Venemaa isoleerimises.


«Mida NATO on teinud, mida ta on taganud? Ta ainult provotseeris selle konflikti. See on kõik,» ütles Medvedev, vahendas AFP.

«Meid püütakse suruda raudse eesriide taha. Ma tahaksin taaskord rõhutada, et see ei ole meie tee. Pole mingit mõtet mineviku juurde tagasi pöörduda,» lisas Medvedev.

President lubas teha «kõik võimaliku», et taastada Gruusiaga häid suhteid.

«Propaganda, mida saatis Gruusia sõjalise režiimi sõjakampaania, mängis negatiivset rolli. Me usume, et gruusia rahvas teeb kõik võimaliku normaalsete ja inimlike suhete taastamiseks.»

Medvedev kritiseeris ka USA välisministri Condoleezza Rice`i eile Washingtonis peetud kõnet, milles ta mõistis teravalt hukka Venemaa tegevuse Gruusias ja riigi «hirmutamistaktika suveräänsete naabrite suhtes». Rice´i hinnangul on Venemaa «teel enese isoleerimise ja rahvusvahelise tähtsusetuse poole».

«Meie Ameerika partnerid ütlevad, et nad toetavad jätkuvalt Venemaad, selle õpetajaid, teadlasi, kohtunikke... Oleks huvitav teada, mida see tähendab,» ütles Medvedev, viidates USA valitsuse programmidele, mille eesmärgiks on Venemaa kodanikuühiskonna tugevdamine.

«Kui see nii edasi läheb, siis valivad nad ka meie presidendi,» ironiseeris Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles