USA diplomaadid kinnitasid mitme ameeriklase röövimist Bagdadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bagdad
Bagdad Foto: SCANPIX

Iraagis asuva USA saatkonna diplomaadid kinnitasid, et pealinna Bagdadi lõunaosas rööviti relvastatud isikute poolt mitu USA kodakondsusega isikut.

USA välisministeerium edastas, et nad teevad Iraagi võimudega koostööd saamaks röövitute asukoht teada ja nad vabastada, edastab BBC.

Iraagi militaarallikate teatel on röövitute seas kolm ameeriklast ja üks iraaklasest tõlk, kuid USA võimud ei ole seda infot lõplikult kinnitanud. Samuti ei ole teada, kuhu röövitud viidi.

CNNi andmetel kadusid kolm Iraagis töötanud ameeriklast möödunud nädala reedel.

«17. jaanuaril teatas Iraagis tegutsev firma, et kolm nende töötajat on juba kaks päeva kadunud. Tegemist on USA kodakondsusega lepinguliste töötajatega. Uurime, kes need isikud on. Meie eesmärk on tagada Iraagis olevate ameeriklaste julgeolek,» teatas USA välisministeeriumi esindaja John Kirby.

Kui tegemist on inimrööviga, siis on see suur tagasilöök Iraagile, kus on asutud stabiliseerimise ja demokraatia teele.

Möödunud nädalal toimus Bagdadi ostukeskuses rünnak, mille toimepaneku võttis omaks äärmusrühmitus Islamiriik. Enne seda ei olnud Bagdadis mitu kuud ühtegi ohvritega lõppenud rünnakut.

Varasematel aastatel röövisid ja tapsid nii radikaalsed sunniidid kui šiiidid Iraagis lääneriikidest pärit isikuid, kuid alates 2011. aastast kui USA armee Iraagist lahkus, ei ole selliseid juhtumeid enam eriti ette tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles