Cameron: keeleoskamatud mosleminaised võidakse deporteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: AP/Scanpix

Mosleminaised, kes ei õpi inglise keelt ära piisavalt heal tasemel, võidakse Suurbritanniast välja saata, hoiatas Briti peaminister David Cameron täna.

Cameroni sõnul võib vilets inglise keel muuta inimesed vastuvõtlikumaks Islamiriigi-suguste terroriorganisatsioonide sõnumitele.

Briti konservatiivid moodustasid kogukondade lõimumise parandamiseks isoleeritud kogukondades elavate naise keeleõppeks 20 miljoni naelsterlingi (26 miljoni euro) suuruse fondi.

Briti immigratsioonireeglite kohaselt peavad perekondade ühinemise raames Suurbritanniasse elama asuvad naised oskama eelnevalt inglise keelt.

Cameron ütles, et edaspidi korraldatakse naistele kaks ja pool aastat pärast riiki saabumist keeletest, et kontrollida nende keeleoskuse paranemist.

«Kui keeleoskus ei parane, ei ole riiki jäämine tagatud,» ütles peaminister usutluses BBC raadiole. «Ka meie riiki saabuvatel inimestel on kohustused.»

Briti valitsuse hinnangul ei oska umbes 190 000 Inglismaal elavat mosleminaist ehk 22 protsenti inglise keelt üldse või räägib seda vähesel määral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles