Briti kuninganna austas islamitavasid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II šeik Zayedi mošees Abu Dhabis
Elizabeth II šeik Zayedi mošees Abu Dhabis Foto: SCANPIX

Pärsia lahe ääres asuvas Araabia Ühendemiraatides visiidil olev Suurbritannia kuninganna Elizabeth II austas kohalikke tavasid kui külastas Abu Dhabi mošeed.

Islamirõivastuse sarnases kuldset tooni mantlis ja peakattega kuninganna kõndis paljajalu mošees ja üle maailma suurima vaiba, edastab Daily Mail.

Kuninganna võttis enne šeik Zayedi mošeesse sisenemist kingad jalast ning kontrollis, kas ta peakate on õigesti.

Elizabeth II tutvustati 35 tonni kaaluvat vaipa, mida 1200 iraanlannat kudusid käsitsi kaks aastat.

Kuningannat saatnud kohalikel naistel oli seljas traditsiooniline keha ja pead kattev musta värvi rõivastus. Elizabeth II isiklik disainer Angela Kelly oli talle külaskäiguks valmistanud kuldbrokaadist ja Swarowski kristallidega kaunistatud mantli. Komplekti kuuluvad ka samas toonis kleit, müts ja rätik.

Enne mošee peasaali sisenemist käis kuninganna ka Araabia Ühendemiraatide looja, šeik Zayedi haual.

Briti kuninganna on Pärsia lahe ääres üle 31 aasta.

Araabia Ühendemiraatidel on ühine piir Omaani, Saudi Araabia ja Katariga. Riigi ala on enamikus poolkõrb, mille leidub mõningaid osaase. Linnades on rohelust laialdaste niisutussüsteemide tõttu.  Kunagi oli selle riigi jõukuse allikaks pärlid, kuid nüüd on ta maailma üks suuremaid nafta ja maagaasi tootjaid ja eksportijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles