Põhja-Korea: oleme valmis uuesti ründama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea merejalaväelased valmistuvad sõiduks Baengnyeongi saarele Kollases meres.
Lõuna-Korea merejalaväelased valmistuvad sõiduks Baengnyeongi saarele Kollases meres. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistas täna Lõuna-Koread ja USAd üleeilse suurtükirünnaku provotseerimises ja hoiatas, et on valmis uuesti ründama.

Põhja-Korea naaberriigid koos Jaapani ja USAga üritavad välja töötada parimat viisi, kuidas reageerida tuumarelva omava stalinistliku režiimi rünnakule Kollases meres asuvale saarele, milles hukkus neli inimest.

Põhja-Korea tegi täna avalduse, mille kohaselt ei saa USA kunagi mööda hiilida oma vastutusest teisipäevase tulevahetuse eest.

«Kui sõda õhutavad Lõuna-Korea marionetid mõistusele ei tule ja veel ühe hulljulge sõjalise provokatsiooni korraldavad, vastab meie armee teist ja kolmandat korda jõulise kättemaksva löögiga,» vahendas AFP Pyongyangi avaldust.

USA ja Lõuna-Korea mereväed alustavad pühapäeval Kollasel merel ühisõppust, milles osaleb ka USA lennukikandja USS George Washington.

Lõuna-Korea teatas täna ühtlasi, et suurendab järsult sõjaväelaste, nende seas maavägede arvu viiel Kollase mere saarel ja eraldab eelarvest uusi summasid Põhja-Korea «asümmeetriliste ohtude» vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles