Briti Julgeolekuteenistus on parim töökoht seksuaalvähemustele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MI5 peakorter Londonis Vauxhallis
MI5 peakorter Londonis Vauxhallis Foto: SCANPIX

Julgeolekuteenistus (MI5) valiti Ühendkuningriigi tööandjate seas kõige sobivamaks töötamiskohaks soo- ja seksuaalvähemustele.

Firmades ja ametiasutustes inimõigustest kinnipidamist ja võrdõiguslikku jälgiva organisatsiooni Stonewall küsitlus näitas, et MI5 pakub häid koolitus- ja karjäärivõimalusi, samas ei pöörata liigselt tähelepanu sellele, milline on töötajate seksuaalne suundumus, edastab AFP.  

MI5 juhi Andrew Parkeri sõnul on nende ametkonna jaoks tähtis, et seal oleks erinevaid spetsialiste, kes samas esindavad erinevaid inimgruppe.

Töö jaoks vajalikud isikuomadused, väljaõpe ja oskused on primaarsed, töötaja seksuaalne suundumus on sekundaarne.

Seksuaalvähemusi soosiva tööandjana on teisel kohal pangandusettevõte Lloyds Banking Group ja kolmandal Walesi rahvuskongress.

Küsitluses osales rohkem kui 60 000 töötajat üle 400 firmast, ettevõttest ja riigiasutusest.

Küsitluse kohaselt vaid 27 protsenti homodest, lesbidest ja biseksuaalidest saab oma seksuaalsest suundumusest töökohas avalikult rääkida.

Wikipedia: MI5 ehk Julgeolekuteenistus (inglise keeles Security Service) on Suurbritannia luureühenduse Suurbritannia Siseministeeriumi haldusalasse kuuluv vastuluureteenistus.

Julgeolekuteenistus on välja arenenud Suurbritannia Sõjaministeeriumi sõjaväeluure allüksusest, sellest ka algne nimetus Military Intelligence section 5 ehk MI5.

MI5 isikkoosseisus on umbes 3800 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles