Venemaa harjub kasvava vaesuse ja mahajäämusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene võimud löövad süveneva kriisi taustal järjest tugevamini patriotismitrummi. Sellel eile tehtud fotol jagati Moskvas rahvale tükikesi Venemaad kujutavast koogist nimega «Krimmist Vladivostokini».
Vene võimud löövad süveneva kriisi taustal järjest tugevamini patriotismitrummi. Sellel eile tehtud fotol jagati Moskvas rahvale tükikesi Venemaad kujutavast koogist nimega «Krimmist Vladivostokini». Foto: SCANPIX

Naftahinna vabalangusest põhjustatud tugevaid sotsiaalseid probleeme peavad Venemaa eksperdid tänavu väga tõenäolisteks, kuid hinnangud nende ulatusele on erinevad.

Selgusetus ja ebamäärasus on peamised märksõnad Venemaa politoloogide prognoosides isegi tänavuse aasta kohta, rääkimata 2018. aasta presidendivalimiste perspektiivis.

«Äraootava seisukoha konsensus, vot see ühendab praegu võime, äri ja rahvast,» sõnastas kõige tabavamalt praegu Venemaal valitseva seisundi palju aastaid Kremliga tihedat koostööd teinud, aga nüüd tuntavasse opositsiooni asunud politoloog Gleb Pavlovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles