Kadõrov kuulutas sõja kõigile Putini vastastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov ähvardas täna ajalehes avaldatud artiklis juurida välja opositsiooni kui Venemaa vaenlase, kes unistab meie riigi hävitamisest.

Kremli-meelse päevalehe Izvestija pikk oopus on suunatud Vene presidendi Vladimir Putini kriitikute vastu, keda Kadõrov nimetab šaakalijõuguks.

«Me päästame Venemaa, kui me ei säästa vaenlast,» kirjutab Kadõrov, kes nimetab end Putini jalameheks ning teeb ettepaneku saata opositsioon Tšetšeeniasse asüüli.

Eelmisel nädalal nimetas Tšetšeenia liider liberaalset sõltumatut meediat Venemaa vaenlasteks, kes püüavad külvata kaost Kaukaasias ja laiemalt.

Tema avaldused tekitasid Venemaal ka pahameelt ja mitmed inimesed kritiseerisid Kadõrovit avalikult.

Nii ütles Siberist valitud parlamendiliige Konstantin Sentšenko, et Kadõrov kuritarvitab oma ametiseisundit ja on Venemaale häbiks.

Hiljem palus Sentšenko oma sõnade pärast vabandust, öeldes, et rääkis Tšetšeenia inimestega ning veendus Tšetšeenia liidri autoriteedis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles