Pildid: AFP teatas, et avab Põhja-Koreas esinduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uudisteagentuur Agence France-Press (AFP) teatas, et avab Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis esinduse, olles samas alles neljas alaline uudisteagentuur selles totalitaarses riigis.

Esinduse avamise lepe sõlmiti eile Pariisis, kus lepingule kurjutasid alla AFP juht Emmanuel Hoog ja Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA juht Rim Ho-ryong.

«AFP esinduse lähitulevikus loomine Pyongyangi laiendab meie agentuuri rahvusvahelist võrgustikku. AFP eesmärgiks on olla kohal kõikjal, et tagada kiire ja kvaliteetne uudiste edastamine,» lausus Hoog.

Ta lisas, et AFP ülesandeks on edastada tasakaalustatud ja täpne info.

Uudisteagentuur plaanib Pyongyangi esinduse avada selle aasta keskel ning seal hakatakse tootma nii teksti-, foto- kui videouudiseid.

Pyongyangis hakkavad tööle kaks Põhja-Korea ajakirjanikku, kellega AFP sõlmib töölepingu ja kes alluvad AFP Aasia osakonna juhtidele. Samuti teevad need ajakirjanikud koostööd AFP väliskorrespondentidega.

Pyongyangis on varasemalt esindus uudisteagentuuril Associated Press, Jaapani uudisteagentuuril Kyodo News ja Hiina uudisteagentuuril Xinhua.

1835. aastal asutatud AFP on üks maailma kolmest juhtivast uudisteagentuurist, tal on 150 riigis rohkem kui 200 esindust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles