Sarah Palin asus toetama Donald Trumpi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Palin ja Donald Trump.
Sarah Palin ja Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

2008. aastal asepresidendi kandidaadiks nimetatud endine Alaska kuberner Sarah Palin teatas teisipäeval, et toetab vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgivat Donald Trumpi.

«Toetan uhkusega Donald J. Trumpi saamist Ühendriikide presidendiks,» edastas Trumpi valimiskampaania Palini avaldust.

Palin märkis muu hulgas, et Trump laseb sõjaväel teha oma tööd ja hävitada terrorirühmitus Islamiriik. Palini hinnangul ei pea Ühendriigid siis enam tegelema ka pideva kõikjal ja kõigi ees vabandamisega. Trump ütles, et talle on Palini toetus suureks auks.

Kandidaatide valimisprotsess käivitub 1. veebruaril, kui vabariiklased ja demokraadid nimetavad oma soosiku Iowa osariigis.

Valgesse Majja pürgivad USA vabariiklased pidasid eelmisel nädalal telekanali Fox eetris maha aasta esimese väitluse. Trump kordas seal muu hulgas oma vastuolulist üleskutset keelata seoses kasvanud terrorismiohuga moslemitel ajutiselt Ühendriikidesse tulek.

Moslemite vastu suunatud ja muud räiged avaldused on Trumpi populaarsust pigem vaid suurendanud.

Venemaa president Vladimir Putin kiitis detsembris Trumpi kui «andekat ja väljapaistvat meest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles