Iraagi president palus Malikil valitsus moodustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Nuri al-Maliki (vasakul) ja president Jalal Talabani.
Iraagi peaminister Nuri al-Maliki (vasakul) ja president Jalal Talabani. Foto: SCANPIX

Iraagi president tegi täna ametisolevale peaminister Nuri al-Malikile ülesandeks moodustada uus valitsus, mis on osa kokkuleppest teha lõpp kaheksa kuud väldanud segadusele selle üle, kes riiki järgmised neli aastat valitseb.

President Jalal Talabani kauaoodatud samm algatas 30-päevase perioodi, mille jooksul peab Maliki moodustama meeskonna, kuhu kuuluvad kõik Iraagi rivaalitsevad rühmitused, vahendas AP.

Uues kabinetis peaksid olema esindatud nii kurdide, šiiitide kui ka sunniitide toetatud erakonnad. Kui määratavad kohad kedagi ei rahulda, on oht, et rühmitused lahkuvad valitsusest, mis muudaks uue kokkuleppeni jõudmise veelgi raskemaks ja seaks ohtu riigi julgeoleku.

Iraagi valitsust alates 2006. aastast juhtinud Maliki kutsus kaasmaalasi ja teisi poliitikuid, kellest paljud suhtuvad temasse vaenulikult, täna temale toetust avaldama ja erimeelsused unustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles